Flyglänkar

Då mitt intresse för flyg (~plan, ~platser, ~vapen etc.) är tämligen omfattande hade jag givetvis mina funderingar på att göra en sida med anknytning till detta. Men idén är inte ny. Alltså kunde jag nöja mig med att göra en omfattande sida med länkar till alla möjliga flygsiter på nätet. Men den idén är inte heller speciellt ny. Och ingen av varianterna skulle uppnå någon högre kvalitet under den närmaste utvecklingstiden. Det tar nämligen tid att göra något bra...

Jag valde dock en variant av den senare idén. Länkar...

Men detta är alltså långt ifrån den enda sidan med länkar till flygrelaterade siter på Internet. Det är å andra sidan en högst personlig. Inte så många länkar, inte någon speciell fördelning, utan helt enkelt de länkar jag kan rekommendera av en eller annan orsak. Måhända skulle jag kunnat ha haft ett ädlare syfte med denna sida, men jag väljer att inte ta mig vatten över huvudet just nu... Den folkbildande uppgiften på det här planet lämnar jag över till dem som hunnit bra mycket längre i arbetet på sina informativa web-alster.
 

Carl Björklund

Flygvapnet ("Official Homepage")
Det svenska flygvapnets egen hemsida är en aning underskattad. Här finns en hel del information att hämta.

Svenska militära flygplan
En privat hemsida med mycket gott utbud av information. Enkel men informativ utformning.

Boeing
Den amerikanska flygplanstillverkarjätten, som nu även köpt upp sin konkurrent McDonnell Douglas.
Missa inte den omfattande tekniska beskrivningen av AWACS-plattformarna...

SAAB/BAe Gripen
Det senaste om det svenska stridsflygplanet. Sydafrika valde Gripen som nytt stridflygplan. Blir det någon affär med Polen? Eller Brasilien?

Flygtorget
En webplats för de flesta flygbolag och flygserviceföretag, såväl som en och annan flygtidning.

Tillbaka